уторак/среда 17./18. март 2020.




Добар дан, надам се да сте сви добро.

Ова данашња објава се односи на јучерашњи дан-17. март , односно на одељења која су јуче трабала да имају часове код мене- Г32, Е22 и Г21.

Сладећа данашња објава ће бити за ученике који средом имају часове код мене, што значи да ћете задатке добијати дневно- оним данима када је предвиђено да имате часове.
  Задатке треба да радите у свескама, редовно, обележено датумима- због накнадне провере, као и закључивања оцена. Можете се удруживати и заједнички радити-што бих ја волела и мислим да би вам било занимљивије и лакше.
Сва питања ми можете проследити у коментарима или путем мејла tehnickajelena@gmail.com., што су уједно и адресе за домаће.

                                                       УТОРАК

Г32- CONDITIONAL SENTENCES -УСЛОВНЕ РЕЧЕНИЦЕ (којима се задаје услов везан за главну реченицу),а деле се по остваривости на 4 врсте: 0(правило-RULE), 1(могуће-POSSIBLE), 2("шта би било кад би било"-IMAGINARY) и 3(немогуће-IMPOSSIBLE   које се једине односе напрошлост). На 51.стр. имате примере везане за прве 3 врсте условних реченица, да се подсетите, а оно што треба да урадите се налази на стр.56/57 -УСЛОВНЕ РЕЧЕНИЦЕ ТИП 3-односе се на прошлост.Примери су вам дати на стр.56 (ишчитајте, промислите), а ви треба да урадите реченице из вежбе 1 на стр.57 по датом примеру. и предате ми, урађену,  једну од реченица по слободном избору. Питајте ако треба помоћ.

Е22- На странама 71/72 се налазе вежбе везане за речник. Домаћи вам је била вежба 2(comprehension related to the texts). За данас имате вежбу 1( стр.71)-везану за речник а на стр.72 имате глагол GIVE (give out, give in, give away, give up, give off)   као фразални (погледати примере, па урадити бежбу), као и грађење глагола, именице или придева од исте основе( попунити табелу, па урадити вежбу на стр.73.).

G21-Данашњи задатак је да урадите вежбе на стр.66, везане за разумевање текста као и савладавање речника везаног за исхрану.

Comments

Popular Posts