уторак 24. март 2020.



Добар дан,

ево и данашњих задатака. Напомињем да се од вас очекује да задатке пратите, одрађујете и предајете, како бисте могли да будете оцењени, а тако и да завршите ову школску годину. Треба да радите у свескама (па да слику проследите мени) или директно да пишете у коментару или на мејл.Задатке урађене у књизи, и оне које шаљете као рад за 2 ученика не могу да прихватим.

Г32-данас имате 2 часа енглеског језика, редован, и час надокнаде продуженог распуста. У оквиру првог часа почињемо нову област МИТОВИ И ЛЕГЕНДЕ /MYTHS AND LEGENDS, а задатак вам је да се упознате шта вас очекује у области (стр.60) и да прочитате текст ДАР ЕЛОКВЕНЦИЈЕ (ГОВОРНИШТВА)/THE GIFT OF ELOQUENCE на стр.61.Домаћи је да преведете истакнуте речи из текста (има их 6), као и речи из речника на истој (61. стр.). У оквиру другог часа је предвиђено да урадите неке од вежби са 62.стране.У вежби 2 треба да пронађете у тексту делове који потврђују информације у тих 5 реченица (написаћете ми који пасус и који део текста то говори) и предаћете ми урађену вежбу 1 из речника -тражи се да напишете одговарајућу истакнуту реч из текста, а дато вам је њено објашњење. Задатке предајете или на коментар блога или на мејл (који се налази у првој објави на блогу).

Е22-у оквиру данашњег часа радимо комуникацију- слагање или неслагање/ AGREEMENT/ DISAGREEMENT са оним што неко говори. На стр. 78 имате изразе које треба да савладате. Други део задатка вам је на истој страни, а везан је за културу- да сазнате мало више о обичајима. За напредне (стр.75/76 о празницима и трпези). Домаћи је да на стр.78 нађете 2 реченице и напишете их, као и одговор слагања/неслагања на те 2 реченице.

Г21- данас треба да урадите стр. 70/71. Текст ХРАНА И ЗДРАВЉЕ/FOOD AND HEALTH да прочитате, преведете речи из речника после текста, урадите другу вежбу на стр.71, а као домаћи ми доставите вежбу 1 на 71.страни. На стр.72 ћете превести фразалне глаголе са GIVE   , а предати ми урађену вежбу грађења речи /WORD FORMATION (глагол, именица и придев са истом основом.

Comments

Popular Posts