уторак 31. март 2020.



Добар дан,
 надам се да сте лепо расположени.

 Г32- данашњи задатак за вас је Одређени члан/THE DEFINITE ARTICLE, кога смо радили и ранијих година. Треба мало да поновите правила и урадите вежбу на 66.страни и доставите ми. Правила су вам дата на стр. 55/56.

Е22-данас имате 2 часа (редован и час надокнаде од зимског распуста). У оквиру првог часа почињемо нову област ПОСЛОВИ И ХОБИЈИ /JOBS AND HOBBIES, а ваш задатак је да прочитате 80., 81/82. страну. За двојку треба да ми предате вежбу 1 са 80.стр. и истакнуте речи са преводом из текста са 81/82.стр. Остали предају вежбу 1. стр.81 и вежба 3. са 82. стране. У оквиру другог часа имате вежбе на 82., 83. и 84. страни. Ишчитаћете све (обратите пажњу на Useful Tips-83;Word Formation-84).За двојку предајете одговоре на 2 од 6 питања (стр. 82) и вежбу 1 Vocabulary (82).Остали раде све одговоре у свеску, а предају ми стр.83 вежба 2,3 и 4, и вежба 6 на стр.84.

Г21- данас радимо СЛАГАЊЕ ВРЕМЕНА/THE SEQUENCE OF TENSES - то је правило у енглеском језику по коме морате да водите рачуна које граматчко време ћете употребити у зависној реченици, уколико је глагол у главној реченици у прошлом времену. Поштујући то правило код ПРЕПРИЧАВАЊА/INDIRECT SPEECH, које сте ви већ раније радили, од сада морате да промените време  препричане реченице (померите га за једно време у натраг) у односу на време оригиналне/директне реченице.До сада сте падили препричавање без промене времена препричане реченице- што од сада не можете радити- пошто сте савладали ово правило. На пр. 
                            " I like milk."
          He said that he liked milk. (због овог глалола у прошлом времену, морате да промените/  вратите уназад време глагола у односу на директну реченицу- не може бити HE SAID THAT HE LIKES MILK него мора HE SAID THAT HE LIKED MILK .
Прочитајте стр. 73/74 и попуните табелу на стр.74 по упутсву. То вам је домаћи.

Comments

Popular Posts