уторак 14.април 2020.



Добар дан
и надам се да сте расположени, мада је мало захладнело.


Г32-данас треба да урадите вежбу 1 на стр.79 (то су истакнуте речи из текста) да бисте научили речи. Поред тога на стр. 80 имате из граматику глагол   коим изражавате жеље/жаљење за нечим. Као што вам је објашњено у књизи-обратите пажњу на време глагола после   да бисте изразили садашњу, прошлу или будућу жељу.

                I wish I   would study   harder. - buduća želja (would ispred glagola)-Želeo bih da učim više.                                                                                                                                       (naredne godine)
 STUDY/ I wish I     studied   harder.       - sadašnja želja( glagol u Past Simple)-Želeo bih da učim više.
                I wish I  had studied  harder.    - prošla želja  (glagol u Past Perfect)-Želeo bih da sam učio više.
По овом принципу урадите 4 реченице из 1. вежбае на стр.80 (осим 1. коју сам ја урадила).


Е22-ви данас треба да увежбате THE PRESENT PERFECT CONTINUOUS TENSE/ Садашњи перфекат трајни, као и COMMUNICATION-ASKING AND GIVING ADVICE/ како да тражите или дате савет. Све то вам се налази на стр.92/93 и 94.Прочитаћете правила за коришћење Перфекта (обратите пажњу на разлику између трајног и простог) и урадити вежбу 1(92) и 2(93).На стр. 94 имате неколико израза, као и изразе који се користе код тражењљ/давања савета. Када их ишчитате, домаћи је да напишете дијалог о 1 од задатих тема(у дну стране)-затражите савет,дате и одбијете га.


Г21- вежбате у вези текста- имате вежбе на 82., 83. и 84. страни. Ишчитаћете све (обратите пажњу на Useful Tips-83;Word Formation-84).За двојку предајете одговоре на 2 од 6 питања (стр. 82) и вежбу 1 Vocabulary (82).Остали раде све одговоре у свеску, а предају ми стр.83 вежба 2,3 и 4, и вежба 6 на стр.84.

Comments

Popular Posts