уторак 28.април 2020.




Добар дан,
све је у реду, надам се.


Г 32-  вама посебно морам да се обратим да бих вас опоменула, да имате само неколико часова до краја године- очекује вас писмени, а има одређени број вас који до сада ништа нису урадили- и не знам како мисле да буду оцењени, тј. да заврше разред. Последњи је тренутак да предате домаће које нисте до сада радили, као и да урадите писмени.

А сада ћу прећи на тему овог часа- а то је THE GERUND / ГЕРУНД (глаголска именица) , облик који добијате тако што на инфинитив додате наставак - ING, што имате објашњено на стр. 95. Домаћи је да преведете глаголе из вежбе 1 (после којих се користи герунд) и да урадите вежбу 2.

Е 22-ви данас треба да провежбате текст и речник-данашњи домаћи вам је стр.99/100. На 99.стр имате 4. вежбу са изразима, предлоге и 4 теме за састав, а на 100. стр. имате вежбе са фразалима.Предајете ми фразале са преводом и изразе из 4. вежбе-и, ко жели, кратак састав на једну од 4 теме (стр.99). Ишчитајте обе стране.

Г 21-данашњи задатак је на стр. 90/91 - придеви за описивање личности и имате фразални глагол- look (look down on-look up to...)  .Урадићете вежбу 1(90) и 3 (91), а предаћете ми 2 реченице- једна је опис ваше личности а друга је опис неке вама блиске особе (са по бар 3 придева) и превод фразала .

Comments

Popular Posts