понедељак 6.април 2020.



Добар дан вам желим свима,
 и надам се да сте добро- мада нам овај датум и није увек доносио добар дан.

Е 11-за данас имате две теме. Прва је ИНФИНИТИВ/ THE INFINITIVE као основни облик глагола који има два облика "to-inf"/ " inf. without to" (to go/go). Такође имате и објашњење како се користе (уз које глаголе) као и глаголе после којих се исто може користити и герунд/the Gerund (глаголска именица). На стр.108 и 161/162 су вам дата објашњења па их проучите и урадите вежбу 2 и 3 на стр. 109- а предаћете ми по 3 реченице из сваке вежбе (парне/непарне ).Друга тема је говорни језик- слагање/неслагање са говорником, на стр.110. Предаћете ми по 2 реченице из табеле на 110 страни(треба да спојите делове реченица- леви и десни) и  из вежбе 2 на стр. 111.

Е 23-данас имате из граматике CONDITIONAL SENTENCES TYPE 2 / УСЛОВНЕ РЕЧЕНИЦЕ ТИП 2 (шта би било...кад би било...). на страни 86. 
                 Купио бих нови ауто ако бих добио на лутрији.
                  I would buy myself a new car if I won the lottery.
Подвучене реченице су условне (оне које почињу везником ако/if). У том делу реченице у енглеском глагол мора бити у прошлом времену ( Past Simple ) , а у главном делу реченице испред главног глагола мора стајати глагол WOULD. По том правилу урадите по 2 реченице из вежбе 2 на 86.страни и предајте као домаћи.

M23- данас имате да савладате придеве којима описујете личност/PERSONALITY ADJECTIVES на стр.90 треба да преведете 9 придева и да их спојите са значењима-вежба 1 и предате ми (препишите у свеску, па сликајте). Поред тога имате из говорног језика како можете да затражите савет или да га дате/ASKING/GIVING ADVICE. На стр. 94 дата су вам 4 поља. Задатак за вас је: да преведете наслов сваког поља и по два примера из сваког поља-можете да радите у пару- само обележите ко је шта урадио.

Г 32- на стр. 74 имате како можете изразити своје мишљење/став о нечему/EXPRESSING POINT (надесно) и како можете изразити сумњу/резервисаност према нечијем ставу/мишљењу /EXPRESSING DOUBT (надесно). Домаћи је да напишете и преведете по 3 израза из оба поља.

М31-  данас почињемо нову област НОВЕ ГРАНИЦЕ/ NEW FRONTIERS стр. 53.Проучите страну и као домаћи предајете вежбу 4- под1 ћете прокоментарисати 2 вама занимљиве области (на који начин се то види), а под 2 ћете дати ваше објашњење.

Comments

  1. Ivana Marjanovic
    strana 109 vezba 2
    1.He managed to finish the report before he went home
    6.I miss playing tennis with him
    12. You'd better say nothing when you see her
    vezba 3
    1.I will never forget how i meet you for the first time.
    4.I regretted what i said when i saw how sas she was.
    6.My neighbour stopped to laught when he saw me.
    strana 110 tabella
    1.I get along with my parents
    c) So do I
    7.I can't drive a car.
    b) Neither can I
    strana 111.
    vezba 2
    A: Smoking should be banned
    B: I totally agree with you
    A: Success in life means money
    B: No i don't think so

    ReplyDelete
    Replies
    1. Вежба 3 ти није добра, а остало јесте. Оцена 3. Треба пажљиво да прочиташ птавила код инфинитива без "то" , па допуниш реченице.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts