субота-распоред од ПЕТКА 9. мај 2020.



 Добар дан,
ево нас заједно и за викенд- надам се да сте добро.

Г 41- пошто вас очекује писмени наредног часа, и након тога закључивање оцена-остављам вам задате вежбе да их прорадите- немате ништа ново данас-провежбајте до среде и јавите ако вам нешто није јасно. За писмени ћете имати идентично градиво из задатих вежби (наравно не у том обиму, али ако провежбате, бићете спремни).

Г 12- данас ћете наставити да вежбате препричавање. Из исте вежбе (120 стр.) ћете предати још 2 реченице (не оне које сте већ урадили).

Г21-ви данас треба да увежбате THE PRESENT PERFECT CONTINUOUS TENSE/ Садашњи перфекат трајни, као и COMMUNICATION-ASKING AND GIVING ADVICE/ како да тражите или дате савет. Све то вам се налази на стр.92/93 и 94.Прочитаћете правила за коришћење Перфекта (обратите пажњу на разлику између трајног и простог) и урадити вежбу 1(92) и 2(93).На стр. 94 имате неколико израза, као и изразе који се користе код тражења/давања савета. Када их ишчитате, домаћи је да напишете дијалог о 1 од задатих тема (у дну стране)-затражите савет, дате и одбијете га.

Е 22-  ви данас имате задатке на стр.104, 105 и 106. На 104. стр. ћете урадити вежбу 3 (предаћете ми 3 реченице) и Vocabulary (све). На стр. 105 имате супротне префиксе- прочитајте и урадите- предајете по 3 реченице из вежбе. На 106. стр. имате модалне или непотпуне глаголе са њиховим значењима- ишчитајте и проучите и предаћете ми по 4 реченице из вежбе која следи (стр.107).

М 23- ваш данашњи домаћи се налази на 105/106. стр. На стр.105 имате грађење речи негативним префиксима- домаћи је да направите речи супротног значења од речи које су вам уоквирене и да их преведете. Поред тога на 106. стр. имате MODAL VERBS / МОДАЛНЕ ГЛАГОЛЕ са њиховим значењима- задатак за вас је да препишете и преведете прве две колоне табеле.

Comments

  1. Danijel Ninkovic G-12
    My brother likes to play basketball. He told US that his brother likes to play basketball.

    I love summer its the best time of the year. He told us that he loves summer and that it's a Best time of the year.

    ReplyDelete
    Replies
    1. У реду, али ниси променио време- због слагања времена

      Delete
  2. KRISTIJAN MARKOVIC G12 May brother likes to play basketball. He told US that his brother likes to play basketball. He told us that he loves summer and that it's Best time of the year.

    ReplyDelete
  3. Mihailo Gligoric G12
    May brother likes to play basketball. He told US that his brother likes to play basketball. He told us that he loves summer and that it's Best time of the year.

    ReplyDelete
  4. Ranko Antonic G12
    May brother likes to play basketball.
    He told US that his brother likes to
    Play basketball . He told us that he loves summer and that it's Best time of the year.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts